avatar
Bülent Kıran Yrd. Doç. Dr. EGE ÜNİVERSİTESİ, ECZACILIK FAKÜLTESİ
Yayın 3 Hakemlik 0 TR Dizin Atıf 7
3 Yayın
0 Hakemlik
7 TR Dizin Atıf

Uzmanlık Alanları

Eczacılık İşletmeciliği Halk Sağlığı

Biyografi

 ÖZGEÇMİŞ

Dr. Öğretim Üyesi BÜLENT KIRAN

1962 yılında İstanbul doğdu.1984 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.1984-1985 yıllarında İzmir’de ikinci eczacı olarak “serbest eczacılık” yaptı. 1985-1986 yıllarında, Yedek Subay olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sıhhiye Ana Müdürlüğü-Ankara’da “Lojistik ve Planlama Subayı” olarak çalıştı.

1986-1991 yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde “Hastane Eczacısı”, 1991-1998 Yıllarında, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nde “Sağlık Giderleri Kontrol ve Tahakkuk Kurucu Şube Müdürü”,1998-2004 yıllarında, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı, 2004 yılından bu yana, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı öğretim üyesi ve Anabilim Dalı Başkanı, Fakülte Eğitim, Staj, Akreditasyon vb. bir çok Komisyon Üyelikleri ve 2017 yılından bu yana Fakülte Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.

1991 Yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan master, 2012 Yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda Doktora derecesi aldı. İstanbul Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nden; İşletme Yönetimi ve Liderlik, Yönetim-Organizasyon, İnsan Kaynakları Yönetimi ve İş Hukuku alanlarında eğitimler aldı.

Meslek örgütünde 1986’dan bu yana birçok görev yürüttü. İzmir Eczacı Odası’nda; 1986-1987 yıllarında; Basın yayın, Sosyal İşler Komisyonlarında görev yaptı. 1987-1991 yıllarında “Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri, 2005-2016 Yıllarında Haysiyet Divanı Başkanı, 2016 yılında Genel Koordinatörü, 2016 yılından bu yana İzmir Eczacı Odası Rehber (Smart)Eczanem İl Koordinatörü, 2015’den bu yana Büyük Kongre Delegesi olarak görev yapmaktadır. İzmir Adalet Komisyonu Adli Bilirkişi olarak çalıştı. Türk Eczacıları Birliği Deontoloji Komisyonu Üyeliği ve 41.Dönem Yüksek Haysiyet Divanı üyeliği görevlerinde bulundu.
Çalışmalarını; eczacılık mevzuatı, eczacılık etiği ve deontolojisi, halk sağlığı, eczacılık tarihi, eczacılık işletmeciliği, eczane yönetimi ve organizasyonu, ilaç politikaları, ilaç hukuku, sağlık hukuku, sağlık ve eczacılıkta iletişim, eczacılık eğitimi, eczacılıkta kariyer planlama ve yönetme, girişimcilik, stratejik planlama ve gelecek yönetimi vb. konularda sürdüren Dr.Öğr.Üyesi Bülent KIRAN’ın 100’ün üzerinde makale , 1 kitap, kitap, 2 kitap bölümü, çok sayıda tebliğ ve mesleki dergi yazıları bulunmaktadır.
İzmir’de Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Tarihi Süleyman Ferit Eczacıbaşı Şifa Eczanesi’nin kuruculuğu, Bergama’da Galen Heykeli ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Galen büstü eserlerinin kazandırılmasında yürüttüğü gönüllü çalışmalarıyla eczacılık tarihi miraslarına sahip çıkılmasında da görev aldı.

Türkiye’de “Serbest Eczanelerde Deontolojik İhlaller” üzerine yapılmış ilk ve tek doktora tezi ve bu konudaki çok sayıda bilimsel araştırma ve yayınının sahibidir. Eczacılık Fakültelerine göre farklı okutulan Eczacılık Yeminin “Standart Eczacılık Yemini” haline dönüştürülmesi, “Serbest Eczacılıkta Meslek Etiği Kurallarının” belirlenmesi, Optisyen-Gözlükçülük Deontoloji Yönetmeliği ve Meslek Etiği Kurallarının hazırlanması konularında önemli katkı ve çalışmaları olup, halen Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Kurum

EGE ÜNİVERSİTESİ, ECZACILIK FAKÜLTESİ

Yayınlar

0

2527

0

1683

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 1.Sınıf Öğrencilerinin Meslek Tercihine Etki Eden Faktörler
Yazarlar: Bülent Kıran , Elif Taşkıran
Yayın Bilgisi: 2015 , Marmara Pharmaceutical Journal
DOI: 10.12991/mpj.20151910463
FAVORİ 0 TOPLAM İNDİRİLME SAYISI 1843

0

1843

Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Kullanıcının DergiPark'ta kayıtlı görevi bulunmamaktadır.
Crossref atıf bulunmamaktadır.
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.