BibTex RIS Kaynak Göster

Seramik Veneerler: Ağız İçi Tamir İçin Koruyucu Bir Seçenek

Yıl 2016, Cilt: 7 Sayı: 2, 64 - 68, 23.08.2016

Öz

Seramik materyaller oral kavitede okluzal kuvvetler, ısısal genleşme katsayıları arasındaki fark, hatalı tasarım, materyaldeki mikrodefektler ve travma nedeni ile mekanik başarısızlığa uğrayabilirler. Pahalı ve zaman alan bir prosedür olması nedeni ile protezin tekrar yapılmasına alternatif olarak çeşitli tamir teknikleri geliştirilmiştir. Ağız içi tamir sistemleri, sabit bölümlü protezlerin hasta ağzında direk tamirini sağlar. Çoğunlukla, partikül dolduruculu kompozitlerin estetik özellikleri ve uygulama kolaylığı nedeniyle ağız içi tamirlerde tercih edilen materyaldir. Kompozitler, seramik materyaller ile kıyaslandıklarında daha kolay aşınmaları ve renk stabilitelerinin iyi olmamaları nedeniyle, uygulama alanları daha kısıtlı olabilir. Bu olgu sunumunun amacı, 8 üyeli metal seramik sabit bölümlü protezin ağız içi tamirini sunmaktır. Sağ maksiller lateral kesici insizal bölgesindeki seramik materyaldeki koheziv kırık, seramik veneer kullanılarak tamir edilmiştir. Ayrıca bu raporda tedavi alternatiflerinin avantajları ve olası kısıtlamaları tartışılmaktadır. Ağız içi metal-seramik sabit bölümlü protezler doğrudan hasta ağzında restorasyona zarar vermeden estetik olarak seramik veenerler ile tamir edilebilir.

Yıl 2016, Cilt: 7 Sayı: 2, 64 - 68, 23.08.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Olgu Sunumları
Yazarlar

Zeynep Başağaoğlu Demirekin

Kemal Çavdarlı

Süha Türkaslan

Yayımlanma Tarihi 23 Ağustos 2016
Gönderilme Tarihi 12 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

Vancouver Başağaoğlu Demirekin Z, Çavdarlı K, Türkaslan S. Seramik Veneerler: Ağız İçi Tamir İçin Koruyucu Bir Seçenek. Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi. 2016;7(2):64-8.

SDÜ Sağlık Bilimleri Dergisi, makalenin gönderilmesi ve yayınlanması dahil olmak üzere hiçbir aşamada herhangi bir ücret talep etmemektedir. Dergimiz, bilimsel araştırmaları okuyucuya ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyerek, içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır.