BibTex RIS Kaynak Göster

KONAK MODÜLASYON AJANLARI

Yıl 2016, Cilt: 26 Sayı: 2, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

Geçmişte, mikrobiyal dental plağın eliminasyonu periodontal tedavinin odak noktası ve ilkesi olarak kabul ediliyordu. Günümüzde ise, konak yanıtının lokal olarak aşırı enflamatuar cevabını birçok tedavi yaklaşımları ile kontrol altına almak için nasıl manipüle edilebiliriz üzerinde duruluyor. Konak yanıtını proteolitik enzimlerin modifikasyonu da dahil olmak üzere, matris metalloproteinaz, hücre aktivitesinin uyarılması ve hücre dışı matrisin değiştirilmesi gibi birçok yöntem etkileyebilir. Bütün bu yöntemler konak modülasyonu olarak kabul edilebilir. Daha etkili tedavi yaklaşımları ile mikrobiyal dental plağı hedefleyen kombine tedaviler, konak modülasyon tedavilerde sinerjik etkili olması gelecekte olasıdır. Günümüzde diş hekimleri kronik hastalıklarda yeni sistemik ve lokal ilaç tedavileri ile kurulan tedavi stratejilerini birleştirmeleri gerekir. Bu ajanların daha da geliştirilmesi periodontal hastalığın alttında yatan biyokimyasal temeli belirli tedavi yaklaşımları için gereken kolaylık sağlanabilir.

Anahtar Kelimeler: İmmün yanıt, Antibiyotikler, Periodontal hastalıklar 

HOST MODULATION AGENTS

ABSTRACT 

In the past, elimination of the microbial dental plaque was the focus and tenet of periodontal therapy. Currently, many therapeutic approaches are focusing on how the host response can be manipulated in favor of controlling excessive inflammatory responses locally. Many aspects of the host response can be affected, including modification of proteolytic enzymes such as matrix metalloproteinases, stimulation of cellular activity, and alteration of the extracellular matrix; all these aspects can be considered as host modulation. It is likely in the future that more effective therapeutic approaches will include multiple, synergistic host modulation therapies combined with treatments that target the microbial dental plaque. Today, dentists are required to join a new treatment strategy established by systemic and local drug treatments for chronic diseases. Further development of these agents for periodontal diseases biochemical basis underlying the necessary assistance be provided for specific treatment approaches.

Keywords: Immune response, Antibiotics, Periodotal diseases


Yıl 2016, Cilt: 26 Sayı: 2, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Abdulsamet Tanik

Arzum Güler Doğru Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 26 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Tanik, A., & Doğru, A. G. (2016). KONAK MODÜLASYON AJANLARI. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 26(2).
AMA Tanik A, Doğru AG. KONAK MODÜLASYON AJANLARI. Ata Diş Hek Fak Derg. Eylül 2016;26(2).
Chicago Tanik, Abdulsamet, ve Arzum Güler Doğru. “KONAK MODÜLASYON AJANLARI”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26, sy. 2 (Eylül 2016).
EndNote Tanik A, Doğru AG (01 Eylül 2016) KONAK MODÜLASYON AJANLARI. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26 2
IEEE A. Tanik ve A. G. Doğru, “KONAK MODÜLASYON AJANLARI”, Ata Diş Hek Fak Derg, c. 26, sy. 2, 2016.
ISNAD Tanik, Abdulsamet - Doğru, Arzum Güler. “KONAK MODÜLASYON AJANLARI”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26/2 (Eylül 2016).
JAMA Tanik A, Doğru AG. KONAK MODÜLASYON AJANLARI. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26.
MLA Tanik, Abdulsamet ve Arzum Güler Doğru. “KONAK MODÜLASYON AJANLARI”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, c. 26, sy. 2, 2016.
Vancouver Tanik A, Doğru AG. KONAK MODÜLASYON AJANLARI. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26(2).

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.