BibTex RIS Cite

DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN

Year 2016, Volume: 26 Issue: 1, 0 - 0, 25.10.2016

Abstract

Kitozan kitinin deaset- ilasyonunundan oluşan bir polisakkarittir. Doğada bol miktarda bulur ve böceklerin kabuklarından elde edilir. Kitozan biyouyum ve anti-bakteriyal özelliklere sahip olduğundan dolayı biyomedikal uygulamalar için uygun bir fonksiyonel materyal olarak düşünülür. Polisakkaritler yüksek molekül ağırlığına sahip kondenzasyon polimerleridir. Polisakkaritler canlı organizmalarda birçok farklı görev gören doğal olarak oluşan biyomoleküllerdir. Kemik doku mühendisliği için test edilmiş ve alveolar doku rejenerasyonunda kullanım için pek çok mükemmel özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir. Doğal polimerler arasında, kitozanın diş hekimliğinde uygulamaları geniş bir şekilde araştırılmaya devam etmektedir.

Anahtar kelimeler: Kitozan, kitin, biyomateryaCHITIN AND CHITOSAN IN DENTISTRY

ABSTRACT

 

Chitosan is a polysaccharide derived from deacety- lation of chitin. Chitin constitutes the exoskeletons of insects and crustaceans. Chitosan is considered as an appropriate functional material for biomedical applications because of its high biocompatibility and antibacterial properties. The polysaccharide is a condensation polymer with a high molecular weight. The polysaccharide is a biomoleculars which are formed by naturally and has many different function in living organism. Chitosan has been investigated for alveolar bone tissue engineering, indicating that the material has the potential and perfect property for alveolar bone regeneration applications. Among the natural polymers, chitosan has been widely studied for applications in dentistry.

Key words: Chitosan, chitin, biomaterial


Year 2016, Volume: 26 Issue: 1, 0 - 0, 25.10.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Perihan Oyar

Publication Date October 25, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 26 Issue: 1

Cite

APA Oyar, P. (2016). DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, 26(1).
AMA Oyar P. DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN. Ata Diş Hek Fak Derg. August 2016;26(1).
Chicago Oyar, Perihan. “DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26, no. 1 (August 2016).
EndNote Oyar P (August 1, 2016) DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26 1
IEEE P. Oyar, “DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN”, Ata Diş Hek Fak Derg, vol. 26, no. 1, 2016.
ISNAD Oyar, Perihan. “DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi 26/1 (August 2016).
JAMA Oyar P. DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26.
MLA Oyar, Perihan. “DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN”. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi, vol. 26, no. 1, 2016.
Vancouver Oyar P. DİŞ HEKİMLİĞİNDE KİTİN VE KİTOZAN. Ata Diş Hek Fak Derg. 2016;26(1).

Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.